Ana içeriğe atla

SOSYAL ARAŞTIRMALAR VE YENİLİK ENSTİTÜSÜ SAYE ARAŞTIRMA PROJELERİ TEKLİF ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen ve İşbirliği Üniversiteleri (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi) olarak yararlanılan Araştırma Projeleri Programı (SAYE-Araştırma) çağrıya çıkmıştır.

Bu çağrının amacı, sosyal sorunların tespiti ve çözümüne yönelik veri tabanı üretilmesini, verilerin analizini, geleceğe dönük sorun ve yenilik alanlarına ilişkin politika önerilerinin geliştirilmesini sağlayacak araştırma projelerinin ve akademik çalışmaların gerçekleştirilmesidir. Toplumsal sorun ve ihtiyaçların tespiti ve bunlara yönelik politika önerilerinin geliştirilmesi için saha çalışması yoluyla bilimsel ve teknolojik bilginin üretilmesi amaçlanmaktadır.

Başvurular 01.09.2023 – 15.09.2023 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Teklif Çağrısı  ve Proje Başvuru Rehberi yayınlanmıştır.